Info Contact Eximbank

Eximbank

Date de contact si informatii utile

Vezi informatii utile despre banca Eximbank precum date de contact, call center, numar de telefon non stop, date legate de sediu, atm, credite, carduri si servicii oferite, si multe altele

Credite si Dobanzi
Banci si Actiuni

Sari direct la...

Date de contact Eximbank

Vezi date de contact precum numar de urgenta si call center a bancii Eximbank:
  • Contact: Tel: +40 21 405 30 96
  • Fax: +40 21 405 34 06

Sediu central: Strada Barbu Delavrancea nr. 6A, sector 1, Bucuresti

Pe scurt despre Eximbank

Suntem o banca specializata care sustine mediul de afaceri romanesc prin produse specifice de finantare, garantare si asigurare.

EximBank este partenerul intreprinzatorilor care isi dezvolta afacerile si care vor gasi in banca noastra atat incredere, cat si sustinere din punct de vedere financiar.

Banca de Export Import a Romaniei EximBank S.A. a fost infiintata in anul 1992 ca societate comerciala pe actiuni, avand ca actionar majoritar statul roman.

Date generale:
– Registrul Comertului – nr. J40/8799/8.04.1992
– Registrul Bancar: RB-PJR-40-015/18.02.1999
– CIF: RO 361560
Capital social: 800.759.862 lei
Actionariat:
– Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice – 95,374%;
– SIF Banat Crisana ? 0,311%;
– SIF Moldova ? 0,311%;
– SIF Transilvania ? 0,311%;
– SIF Muntenia ? 0,423%;
– SIF Oltenia ? 3,270%.

Misiune

EximBank se implica, inca din 1992, in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele propuse si derulate de companiile locale.

Misiunea initiala a bancii, care se adreseaza exclusiv persoanelor juridice, a fost sustinerea exportatorilor, dar, segmentarea pietei si identificarea nevoilor unor noi potentiali clienti au condus in timp la revizuirea obiectului de activitate al EximBank, demers prin care s-a extins considerabil zona de adresabilitate a ofertei bancii.

Astazi portofoliul de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare – permite EximBank sa sustina:

  • exportatorii
  • intreprinderile mici si mijlocii
  • companiile care deruleaza proiecte in domenii prioritare ale economiei (dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, a activitatii de cercetare-dezvoltare, proiectele de protectia mediului inconjurator etc)
  • societatile comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene

Strategie

EximBank va continua sa isi desfasoare activitatea in scopul realizarii misiunii si obiectivelor sale de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale si si-a stabilit ca prioritati strategice:

– sustinerea si promovarea exporturilor romanesti pe piete emergente;
– sustinerea dezvoltarii si cresterii competitivitatii IMM;
– implicare in sustinerea proiectelor din domeniile prioritare ale economiei nationale, pentru accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor structurale.

Pentru perioada urmatoare EximBank isi propune realizarea urmatoarelor obiective:

– Intensificarea promovarii produselor existente in oferta EximBank, ca solutii alternative sau complementare de sustinere a mediului de afaceri, adaptate conditiilor economico-financiare actuale.

– Orientarea cu prioritate catre firmele cu activitate de export prin structurarea unei oferte specializate destinate sustinerii activitatii de productie sau de investitii, cat si realizarii exportului in conditii de eficienta si competitivitate.

– Implicarea EximBank in sustinerea realizarii obiectivelor cuprinse in programe si proiecte nationale, regionale si sectoriale, avand in vedere si interesul sporit al companiilor romanesti pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile destinate proiectelor din domenii prioritare sau a celor de modernizare a capacitatilor de productie.

– Extinderea relatiilor de colaborare cu parteneri din sistemul financiar-bancar romanesc, institutii/asociatii/organizatii de interes din tara, prin incheiere de noi acorduri de parteneriat si operationalizarea celor existente pentru sprijinirea exporturilor, sustinerea companiilor pentru realizarea de proiecte prin care sunt  accesate fondurile structurale, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

– Dezvoltarea relatiilor de colaborare ale EximBank cu autoritatile de management, organismele intermediare, fondurile de garantare si institutiile financiare care contribuie la accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune.

– Intensificarea cooperarii internationale cu institutii financiar – bancare in scopul sprijinirii exporturilor realizate in comun de firmele romanesti si straine pe terte piete.

– Intensificarea relatiilor de colaborare cu institutiile specializate in domeniul sustinerii oficiale a exporturilor din cadrul O.C.D.E. prin participarea activa la reuniunile pe  probleme de credite si garantii de export din cadrul Consiliului Europei si O.C.D.E.

Adresa:  Splaiul Independentei nr. 15
Judet:  Bucuresti
Localiatte:  Sector 5
Telefon:  021 405 30 96
Fax:  021 405 33 88
Email:  miruna.lebedencu@eximbank.ro [pentru presa]
Cod SWIFT:  EXIMROBUXXX
CUI:  RO361560
Registrul Comertului:  J40/8799/1992