Ce inseamna "termen"?

Afla pe scurt ce reprezinta termen si ce inseamna. Vezi definitii oficiale si nu numai pentru acest termen financiar/economic.

Credite si Dobanzi
Banci si Actiuni

Termen reprezinta

Perioada de timp in care trebuie sa fie achitat un imprumut, sau perioada de timp in care va fi efectuata plata dobanzii aferente unui certificat de depozit sau unei obligatiuni

Termenul este stabilit în momentul semnării contractului de împrumut sau de investiții.

În cazul unui împrumut, termenul este perioada de timp în care împrumutatul trebuie să returneze împrumutul principal, împreună cu dobânda aferentă. Termenul poate fi de câteva luni, câțiva ani sau chiar mai mulți ani.

În cazul unui certificat de depozit, termenul este perioada de timp în care depozitarul trebuie să păstreze depozitul și să plătească dobânda aferentă. Termenul poate fi de câteva luni, câțiva ani sau chiar mai mulți ani.

În cazul unei obligațiuni, termenul este perioada de timp în care emitentul obligațiunii trebuie să plătească dobânda aferentă și să ramburseze obligațiunea principală. Termenul poate fi de câțiva ani sau chiar mai mulți ani.

Termenul este un element important al unui contract de împrumut sau de investiții. În cazul în care împrumutatul nu plătește împrumutul principal sau dobânda aferentă la termen, acesta poate fi supus unor penalități, cum ar fi majorarea dobânzii sau executarea silită.