Ce inseamna "volatilitate"?

Afla pe scurt ce reprezinta volatilitate si ce inseamna. Vezi definitii oficiale si nu numai pentru acest termen financiar/economic.

Credite si Dobanzi
Banci si Actiuni

Volatilitate reprezinta

Variatie/fluctuatie a pretului unui instrument financiar.

Volatilitatea este o măsură a variației prețului unui instrument financiar. Este exprimată ca procent și arată cât de mult se schimbă prețul instrumentului în timp.

Volatilitatea este un factor important de luat în considerare atunci când se investește, deoarece poate avea un impact semnificativ asupra riscului și rentabilității investiției.

Un instrument financiar cu volatilitate ridicată va avea un preț care se schimbă mult în timp. Acest lucru înseamnă că există un risc mai mare de a pierde bani atunci când investiți în acest instrument, dar există și un potențial de a câștiga mai mulți bani.

Un instrument financiar cu volatilitate scăzută va avea un preț care se schimbă puțin în timp. Acest lucru înseamnă că există un risc mai mic de a pierde bani atunci când investiți în acest instrument, dar există și un potențial de a câștiga mai puțini bani.

Volatilitatea unui instrument financiar poate fi influențată de o varietate de factori, inclusiv:

  • Starea economiei
  • Politicile guvernamentale
  • Evenimentele politice
  • Evenimentele naturale
  • Evenimentele de reglementare
  • Evenimentele companiei

Este important să înțelegeți volatilitatea unui instrument financiar înainte de a investi în el. O volatilitate ridicată poate duce la pierderi mari de bani, dar o volatilitate scăzută poate duce la câștiguri mici de bani.