Credite Bancare

Atunci cand avem nevoie, este necesar sa apelam la un credit. La care credite bancare apelam, depinde doar de scopul sau proiectul nostru, insa indiferent de acesta, este bine sa stim ce credit sa luam, de unde si desigur, la ce dobanda.

Sfaturi si idei legate de credite bancare

  1. 1 cand ai nevoie de un credit, ai nevoie si de un motiv pentru a contracta unul. Este vorba de o masina noua, o locuinta, o vancanta sau un alt motiv? Scopul pentru care te gandesti la un credit il cunosti doar tu, iar pe baza acestuia ar trebui sa alegi creditul care ti se potriveste, mai ales cand vorbim de achizitionarea unei masini sau a unei vacante.
  2. 2 Daca spre exemplu vrei sa sa-ti cumperi o masina, compara dobanzile, comisioanele si conditiile accesarii unui credit de nevoi personale cu un credit auto sau leasing. Vei fi uimit de diferente, mai ales atunci cand vine vorba de conditii. (de exemplu in cazul unei masini, leasing-ul poate sa presupuna si un avans de 15%)
  3. 3 Institutia de la care te decizi sa iei un credit: este foarte important sa te documentezi, informezi inainte. Totul este mai clar atunci cand vorbim de banci de renume, insa cand apelam la institutii non-financiare sau care ofera credite rapide, ar trebui sa fim precauti. Citeste pareri reale pe internet despre acestea si mai ales, nu te grabi.
  4. 4 Compara ofertele de credit de pe piata. De exemplu, poti sa compari credite de nevoi personale online de la mai multe institutii financiare intr-un singur loc pe diverse comparatoare online.
  5. 5 Nu in ultimul rand, asigura-te ca iti permiti un anumit tip de credit, oricat de urgenta ar fi situatia ta, astfel incat sa eviti sa ajungi in situatii neplacute.