Economii

Exista mai multe solutii atunci vine vorba de a face economii. Fie vrem sa calatorim, sa cumparam o locuinta, sa achizitionam o masina noua sau de ce nu sa investim in noi, avem la indemana mai multe solutii. Noi iti propunem doua dintre ele.

Sfaturi si idei legate de economii personale

  1. 1 economiseste periodic sume de bani, oricat de mici, insa in asa fel incat sa nu-ti afecteze bugetul. In acest caz poti apela la un cont de economii. Este o modalitate simpla si rapida de a economisii bani si in acelasi timp de primi o dobanda pe suma depusa. Dobanzile sunt mici in momentul de fata. Chiar si asa, ai access mereu la suma economisita si poti face retrageri oricand ai nevoie.
  2. 2 stabileste-ti prioritatile, astfel incat sa stii mereu de ce suma ai nevoie pentru investitiile tale. Fie e vorba de o masina, fie de o casa, este bine sa stii clar in ce vrei sa investesti, astfel incat sa poti apela la serviciile potrivite fie de economisire, fie creditare.
  3. 3 gandeste-te la viitor, si pregateste-te chiar si pentru perioada de pensionare. Oricat de departe am crede ca este, aceasta vine din urma si ar fi bine sa fim pregatiti. In acest caz, optiunea potrivita de economisire ar fi pensiile private.
  4. 4 ritmul de economisire ti-l stabilesti tu, important este sa o faci din timp, fara sa-ti impui restrictii.
  5. 5 diversificarea economiilor presupune sa alegi mai multe variante de a face economii. Cu cat alegi o gama larga de optiuni, cu atat vei profita mai mult de pe urma acestora.