Compara Credite Imobiliare - Ipotecare

Compara credite impobiliare sau ipotecare cu un singur click. Deasemenea, afla ce sunt credite imobiliare si ipotecare, care este diferenta intre ele, cand ai nevoie sa le accesezi, si multe alte informatii pe scurt si pareri.

100,000
Credite si Dobanzi
Banci si Actiuni
CEC Bank
CEC Bank – Credit ipotecar in Lei cu dobanda fixa in primii 5 ani

Dobândă

fixa 9.80% - 6.36% variabila

DAE

8.56% - 8.79%

Perioada credit

35 ani

CEC Bank

Credit ipotecar in Lei cu dobanda fixa in primii 5 ani

Te muti in casa noua si stai fara griji. Esti protejat fata de cresterea dobanzii in primii 5 ani.

direct la CEC Bank

Dobândă

fixa 9.80% - 6.36% variabila

DAE

8.56% - 8.79%

Perioada credit

35 ani

Pana la

2.8M

Rating positiv
4.4/5
BRD
BRD – Credit imobiliar BRD – Habitat (fara virare venit)

Dobândă

7.72% fixa, IRCC+3.43% variabila

DAE

8.25%

Perioada credit

30 ani

BRD

Credit imobiliar BRD - Habitat (fara virare venit)

Poti opta pentru dobanda variabila sau fixa toata perioada creditului, ori pentru dobanda fixa in primii 3 sau 8 ani de creditare si ulterior variabila.

direct la BRD

Dobândă

7.72% fixa, IRCC+3.43% variabila

DAE

8.25%

Perioada credit

30 ani

Avans

15%

Rating positiv
4.4/5
BCR
BCR – Credit imobiliar Noua Casa BCR

Dobândă

6.06%

DAE

6.55%

Perioada credit

30 ani

BCR

Credit imobiliar Noua Casa BCR

A venit momentul sa ai casa ta asa cum ti-o doresti, iar noi suntem alaturi de tine! Aplica pentru un credit Noua Casa la BCR si transforma-ti visul in realitate.

direct la BCR

Dobândă

6.06%

DAE

6.55%

Perioada credit

30 ani

Avans

5%

Rating positiv
4.4/5
CEC Bank
CEC Bank – Creditul ipotecar in euro

Dobândă

3.28%

DAE

3.82%

Perioada credit

35 ani

CEC Bank

Creditul ipotecar in euro

Cumperi casa mult visata si te bucuri de dobanzi reduse la imprumuturile in euro. Disponibil si pentru refinantare.

direct la CEC Bank

Dobândă

3.28%

DAE

3.82%

Perioada credit

35 ani

Pana la

560,000Euro

Rating positiv
4.4/5

Sari direct la...

Care este diferenta dintre creditul imobiliar si cel ipotecar?

Diferenta dintre creditul imobiliar si cel ipotecar consta in modul de garantare. Pe cand cel imobiliar se poate garanta cu o ipoteca pe alte imobile detinute, cel ipotecar poate fi garantat doar cu ipoteca pe imobilul pentru care s-a acordat creditul.

Atat creditul imobiliar cat si cel ipotecar pot fi folosite pentru achizitia, renovarea sau constructia unui imobil, singura diferenta fiind doar locuinta care se aduce pentru garantie.

Ce este un credit imobiliar?

Creditul imobiliar poate fi folosit pentru a cumpara o locuinta, a construi una sau a face renovari. Ca si garantie, poate fi adus si un alt imobil, nu doar cel achizitionat/construit.

Conditii de acordare

 • Sa ai varsta minima de 18 ani;
 • Sa fii angajat pe perioada nedeterminata;
 • Sa ai o vechime la ultimul loc de munca de minim 3 luni;
 • Sa inregistrezi venituri nete, certe, cu caracter permanent;
 • Sa dispui de un avans de minim 15% din pretul de achizitie al locuintei;

* aceste conditii difera de la o institutie la alta si pot suferi modificari

Ce este un credit ipotecar?

Creditul ipotecar poate fi folosit pentru a cumpara o locuinta, a construi una sau a face renovari. Ca si garantie, nu poate fi adus un alt imobil, ipoteca fiind facuta doar pe locuinta respectiva.

O alta caracteristica a creditului ipotecar este avansul. Acesta poate reprezenta intre 15 si 35% din pretul de achizitie. Restul de plata poate fi imprumutat de la banca sau de la un creditor ipotecar.

Trebuie sa stii clar ca imprumutul ipotecar este un imprumut pe termen mediu/lung, care in general inseamna intre 5 si 30 de ani. Clientul primeste de obicei intreaga suma intr-o singura transa si o ramburseaza in timp, in rate lunare, care sunt fie fixe, adica aceeasi suma in fiecare luna, fie variabile, in functie de ratele pietei.

Beneficiile unui credit ipotecar

 • Flexibilitate – prin acceptarea unei game largi de venituri (din salarii, pensii, diurne, chirii, dividende, activitati independente, rente viagere, drepturi de proprietate intelectuala, venituri salariale obtinute din strainatate);
 • Fara documente justificative – pentru sume de pana la 35.000 de euro, ai posibilitatea sa iti modernizezi / consolidezi / reabilitezi / extinzi / finalizezi locuinta cu documentatie simplificata (declaratie pe proprie raspundere).
 • Protectie la costuri convenabile – asigurarea de viata e recomandata, dar optionala, iar asigurarea de imobil are un cost de aproximativ 0.10% din valoarea imobilului asigurat.

Cat costa un credit ipotecar?

In general, suma pe care un creditor o va oferi se bazeaza pe valoarea proprietatii pe care doriti sa o cumparati. O ipoteca reprezinta adesea aproximativ 80% din valoarea proprietatii stabilite in baza unui raport din partea unui expert independent, precum si in baza evaluarii bonitatii.

Uneori, bancile pot acorda imprumuturi de peste 80% din valoarea proprietatii, insa in astfel de cazuri acestea necesita mai multe garantii si adesea aplica conditii mai putin favorabile pentru client.

Componenta principala a costului este dobanda, care este remuneratia pentru imprumutul acordat si, de asemenea, depinde de durata imprumutului. Pe langa dobanda, exista si alte costuri, toate acestea fiind indicate in fisa de informatii generale pe care o obtineti impreuna cu ipoteca dvs., care explica principalele caracteristici ale produsului oferit, fiind disponibila de la creditor si de pe site-ul acestora.

In plus, exista taxe notariale si impozite care trebuie luate in considerare la planificarea cheltuielilor, dar ele sunt platite doar o data cand contractul de vanzare-cumparare al casei este semnat.

Care sunt conditiile de creditare?

In general, majoritatea institutiilor financiare aplica urmatoarele conditii de creditare:

 • perioada maxima de creditare nu poate depasi 35 de ani
 • suma minima oferita porneste de la 45,000euro
 • creditele sunt calculate astfel incat sa fie derulate pana in maxim 70 de ani