Ce inseamna "titluri financiare"?

Afla pe scurt ce reprezinta titluri financiare si ce inseamna. Vezi definitii oficiale si nu numai pentru acest termen financiar/economic.

Credite si Dobanzi
Banci si Actiuni

Titluri Financiare reprezinta

Cuprind titluri de credit si titluri de participatie ce au scadenta mai mare de 1 an.

Titlurile financiare sunt instrumente de investiții care reprezintă o datorie sau o parte dintr-o companie. Acestea sunt emise de companii, guverne sau alte instituții financiare și pot fi cumpărate și vândute de investitori.

Titlurile financiare sunt clasificate în două categorii principale:

  • titluri de credit
  • titluri de capital

Titlurile de credit reprezintă o datorie a emitentului către investitor. Emitentul se angajează să ramburseze suma împrumutată la o anumită dată în viitor, împreună cu dobânda aferentă. Titlurile de capital reprezintă o parte dintr-o companie. Investitorii care cumpără titluri de capital devin acționari ai companiei și au dreptul la o parte din profiturile acesteia.

Titlurile financiare pot fi emise cu o scadență mai mare de 1 an. Acestea sunt cunoscute sub numele de titluri financiare pe termen lung. Titlurile financiare pe termen lung sunt mai riscante decât titlurile financiare pe termen scurt, dar oferă și un potențial de rentabilitate mai mare.

Titlurile financiare pe termen lung sunt o opțiune de investiții populară pentru investitorii care doresc să obțină o rentabilitate mai mare pe termen lung. Acestea pot fi, de asemenea, o opțiune de investiții bună pentru investitorii care doresc să-și diversifice portofoliul de investiții.